Eskişehir Haber
HV
19 MART Salı 06:58

Zigana Tüneli Açıldı

Trabzon-Gümüşhane arasına inşa edilen 14,5 kilometrelik uzunluğu ile Avrupa'nın en uzun kara yolu tüneli olma özelliği taşıyan Yeni Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2023 21:45
Zigana Tüneli Açıldı

Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon ve Gümüşhane arasındaki mesafe 10 kilometre kısalacak. Seyahat süresi de 30 dakika azalacak. Tünel ile birlikte güzergahın rakımı bin 825 metreden bin 15 metreye düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Zigana Tüneli bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacak

Trabzon Meydan Park'ında gerçekleştirilen "Yeni Zigana Tüneli" açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her gelişimde kalbimi bıraktığım Trabzon bu. Sevmek hizmetle olur dedik, Trabzon'a sevgimizin nişanesi olan hizmetlerimize geçelim. Zigana Tüneli'nin de olduğu hizmetlerimizin açılışına geldik. Zigana Tüneli, dünyanın 3. Avrupa'nın ve ülkemizin en uzun çift tüplü tüneli olarak inşa edildi. Karadeniz'i Orta Doğu'ya bağlıyoruz. Tünelin projesi tamamen kendi mühendislerimize aittir. Zigana Tüneli bölgemizin sembollerinden birisi olacaktır. Bu tünelle Karadeniz limanlarıyla ülkemizin güneyi arasında yeni bir soluk borusu yapıyoruz. Karşımızdaki masanın tüm işlerini üst üste koyun 100 ile çarpın emin olun Zigana Tüneli etmez.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR