Eskişehir Haber
HV
28 MART Perşembe 12:43

Bursa'da ekolojik tekstiller yeni pazarlara açılacak

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ekolojik Tekstiller Ur-Ge projesi kapsamında alım heyeti faaliyetini gerçekleştirdi. Bursa'da birçok yabancı firmanın katılım gösterdiği B2B görüşmelerinde küme üyeleri, yeni pazarlara açılma fırsatı yakaladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-03-2023 15:19   Güncelleme : 12-03-2023 15:19
Bursa'da ekolojik tekstiller yeni pazarlara açılacak

 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü “Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi” kapsamında üçüncü alım heyeti faaliyetini buluşmasını Bursa'da gerçekleştirdi.

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kümesinde bulunan 8 firmanın bulunduğu heyet, yabancı ülkelerden gelen yaklaşık 50 firma alıcısı ile buluşturuldu. Yerli küme firmaları ve alıcı heyet firmaları, ikili iş görüşmelerine katıldı. Tekstil sektörünün önde gelen firmalarının trend parçalarının sergilendiği ve yoğun katılımla gerçekleşen görüşmeler, önemli iş birliklerine kapı araladı.

“REKABETÇİLİK İÇİN KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ŞART”

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretimin tekstil sektöründe yüksek katma değerli ihracatın önünü açtığını ifade etti. Bu düşünceden hareketle hayata geçirilen Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin üye firmaların üretimine katma değer sağladığını belirterek, “Bizler hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Standartlara uyan değil standartları belirleyen, dünya tekstiline yön veren bir konuma gelmek zorundayız. Her zaman sadece en iyisini üretmek yetmiyor. Rekabetçiliğinizi arttırmak için mutlaka en çevreci, en katma değerli üretime odaklanmanız da gerekiyor. Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projemiz de bu odak çerçevesinde oluşturulmuş projelerden birisi” ifadelerini kullandı.

“UR-GE PROJEMİZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”

Ur-Ge projesi kapsamında küme üyesi firmalara, gelişmiş ülkeler standartlarında eğitim verdiklerini de vurgulayan Başkan Taşdelen Engin, “Doğal kaynakların yetersizliği, azalan kaynaklarımız ve dünya nüfusunun giderek artması her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de sürdürülebilir ve çevreci kuralları zorunlu kılmıştır. Yeni pazarlara yönelebilmek ve ihracat kapasitemizi daha yukarılara taşıyabilmemiz için teknolojik, sosyolojik ve ekolojik üretime hızlı bir şekilde entegre olabilmeliyiz. Günümüzde özellikle giyimlik kumaş ve ev tekstili denildiğinde dünya pazarında akla ilk gelen ülkelerden biri Türkiye’dir. Geldiğimiz noktaya bakarsak sanayicimiz artık üretimden tanıtıma, kaliteden pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunma gücüne sahip. Birçok yabancı alıcının firmalarımızla bir araya geldiği bu alım heyeti de tekstil ihracatındaki gücümüze güç katmamıza vesile olacak” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR