Eskişehir Haber
HV
19 MART Salı 06:03

'Şahlanış Dönemi Başlıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhur İttifakı olarak oyunları boza boza, zincirleri kıra kıra hep beraber zafere koşuyoruz. 14 Mayıs'ta ülkemizin şahlanış dönemini birlikte başlatacağız' dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 04-05-2023 22:08
'Şahlanış Dönemi Başlıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Samsun’un Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Mücadele'ye öncülük eden Samsun, inşallah Türkiye Yüzyılı'nın da sancaktarı olacaktır. Meydanların dili, karşımdaki tablo bunu söylüyor. Sokaklara koşan on binler bize bunu anlatıyor. Şu anda caddeler hariç, aldığım rakam 120 bin insan var. Bay bay Kemal ne haber? Bak, meydan gör. Dün Rize ve Trabzon, bugün Giresun, Ordu ve Samsun bize bunu müjdeliyor. Türkiye, iradesine ve geleceğine sahip çıkıyor. Gençlerimiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza sahip çıkıyor. Kadınlarımız, onlar için yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza sahip çıkıyor. Emeklilerimiz, kendileri için attığımız samimi adımlara sahip çıkıyor. İşçi kardeşlerimiz, haklarını teslim etmek için verdiğimiz mücadeleye sahip çıkıyor. Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si ve Sünni'si ile milletimizin tamamı bu ülke için kurduğumuz hayallere, belirlediğimiz hedeflere sahip çıkıyor. Cumhur İttifakı olarak oyunları boza boza, zincirleri kıra kıra hep beraber omuz omuza zafere koşuyoruz, zafere. 85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz. Rabb'im muhabbetimizi daim eylesin. Ahde vefanız ve aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum."

"BU MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 6 ay önce Samsun'da yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmi açılışını yaptıklarını anımsattı.

Şehre kazandırdıkları eser ve hizmetlerin tekrar hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Samsun ile tüm diğer tüm vilayetlerimiz için çalışmayı, sizler için koşturmayı sürdürüyoruz. Bizim ne makam ne koltuk ne de unvan gibi bir derdimiz var. Bizim tek amacımız, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize layıkıyla hizmet etmektir. Biz, bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıldır sizlerin huzurundayız. İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'de verdiğimiz mücadeleyi sizler çok iyi biliyorsunuz. Son 21 yılda neyi başardıysak el birliği, gönül birliği içinde başardık. 80 yılda yapılamayan eseri 21 senede bu ülkeye beraberce kazandırdık."

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Samsun'a yapılan hizmetlere işaret ederek, göreve geldiklerinde Samsun'dan Hopa'ya sahil yolunu kimin yaptığını sordu. "Bay bay Kemal, senin böyle bir şeyin var mı? Hayatta bunların böyle bir hizmeti var mı?" diye konuşan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin kendi dönemlerinde gerçekleştiğini belirtti.

Ekonomide milli geliri 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına milletin de gayretiyle getirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Asgari ücret neydi biliyor musunuz? 184 lira. Yani 126 dolardan 8 bin 500 liraya, yani yaklaşık 440 dolara yine sizlerin desteğiyle biz yükselttik. İhracatımız 36 milyar dolardı, 255 milyara beraber ulaştırdık. Tarımsal milli gelirimizi 37 milyar liradan sizlerin alın teriyle 407 milyar liraya beraber taşıdık. Savunma sanayimizin yüzde 80 olan dışa bağımlılığını yüzde 20'ye beraber düşürdük. Ücreti ödenmeyince cenazeleri rehin alınan sağlık sistemini sizlerle beraber bugünkü modern hale getirdik." diye konuştu.

Milletin iradesine vurulan antidemokratik prangaları milletin duasıyla beraber parçaladıklarını ifade eden Erdoğan, Avrupa'nın en konforlu yollarını, en büyük havalimanlarını, en iyi tünellerini, en yüksek barajlarını, en yeni hızlı tren hatlarını, en uzun köprülerini ülkeye beraber kazandırdıklarını vurguladı.

Erdoğan, diplomaside sürekli başkalarının kuyruğundan giden bir ülke yerine kendi bağımsız politikalarını takip eden bugünün Türkiyesine beraber ulaştıklarının da altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde 21 yılda hayat geçirdikleri yatırımları anlatan bir videoyu da izleterek, "Tüm bunları hep birlikte sadece 21 yılda gerçekleştirdik. İnşallah Türkiye'yi 14 Mayıs'ta çok daha ileriye beraber taşıyacağız. 14 Mayıs'ta ülkemizin şahlanış dönemini yine beraber başlatacağız. 14 Mayıs'ta 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir.' diyerek 21 yıllık kalkınma ve demokrasi hamlemizi zirveye taşıyacağız." dedi.

"14 MAYIS, İKİNCİ MİLLİ İRADE BAYRAMIMIZ, ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan, AK Parti iktidarları dönemindeki yatırımlara dikkati çekerek, bunların, "karşılaştıkları onca engele, saldırıya, sabotaja rağmen 21 yılda başardıkları" olduğunu söyledi.

"Bu CHP'ye, bu İP'e, bunlara 14 Mayıs'ta gereken dersi veriyor muyuz?" diye soran Erdoğan, meydandakiler "Evet" karşılığı vermesi üzerinde de bunun için tüm dostlara, ahbaplara ulaşmalarını, "Bizim bu ülkeye kazandıracak daha çok eserimiz var. Bay bay Kemal'le bunlar olmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bu yalancıdan bir şey olmaz. Bunların hayatında ülkemize kazandırdıkları bir şey yok." demelerini istedi.

Millete yaşatacakları daha çok zaferin peşinde olduklarını söyleyen Erdoğan, "Her alanda kıracak, daha çok rekorumuz var. Gidecek daha çok yolumuz var. Bu uğurda hedeflerimizi belirledik, biz yolumuzu çizdik. Bizi menzile ulaştıracak yol haritamızı oluşturduk." dedi.

Seçim beyannamesini de gösteren Erdoğan, "Bu bizim yol haritamız. Her şey burada ve diğerlerinin böyle bir yol haritası yok. Cumhuriyetimizin yüzüncü asrını, dünyada milletimizin asrı yapmak için planımız, programımız, her şeyimiz hazır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönem yapacaklarını anlatan bir videoyu da izleterek, şunları kaydetti:

"Samsunlu kardeşlerimizin desteği, Allah'ın yardımıyla bunları tek tek hayata geçireceğiz. Nasıl mı yapacağız? Son 21 yılda nasıl yaptıysak inşallah yine öyle başaracağız. Zorluklara aldırmayacağız, engellere takılmayacağız. Terör örgütlerine boyun eğmeyeceğiz. Emperyalist güçlere teslim olmayacağız. Diklenmeden dik duracağız. Bay bay Kemal kimlerle yürüyor? Teröristlerle yürüyor. Talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Kandil'dekinin dini var mı, ezanı var mı, kitabı var mı? Ama ben Kürt kardeşlerimi tenzih ederim, bunlar Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını dağa kaçıranlar değil mi? Ne yazık ki bay bay Kemal, bunlarla el ele omuz omuza yürüyor.

Selo, Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şu anda hapiste. Bay bay Kemal ne diyor? 'Selo'nun suçu yok ki.' Hale bak. 51 tane Kürt kardeşimizin ölümüne neden oluyor, 'Selo'nun suçu yok.' diyor. Eline diline dursun. İşte 14 Mayıs bunun için çok önemli. Evlat katili Öcalan'ı da çıkaracakmış. İşte Cumhur İttifakı'nın işbaşında olması bunun için çok önemli. Bunlara kalsa ülkemizin altını üstüne getirirler ama bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Samsun, gümbür gümbür Allah'ın izniyle 9'da 9 yapıyor mu? Samsun, yapıyoruz derse yapar. Çünkü burası istiklal ve istikbal mücadelesinin ilk adım yeri. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. İktidara gelmenin yolunu, milletin iradesi, Samsunlu kardeşlerimin rızası yerine FETÖ'cüler ve bölücülerle işbirliğinde arayanları 14 Mayıs'ta hep birlikte sandığa gömeceğiz."

Sözünde durmanın "her kişinin değil, er kişinin karı" olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu iş öyle bay bay Kemal gibi bol keseden boş vaat dağıtanların karı hiç değildir. Bu zat SSK Genel Müdürü oldu, insanları hastane kapılarında süründürdü. Emekliyi, işçiyi, çalışanı inim inim inletti. Ve eğer hasta, ölüyse rehin aldı, rehine aldı. CHP'de milletvekili oldu, rahmetli Deniz Baykal'ı sırtından bıçakladı. Genel başkan oldu 11 yıldır CHP seçmenine gün yüzü göstermedi. Bu partiyi köken ve mezhep fanatiklerinin eline teslim etti. Hatırlarsanız 2019 seçimleri öncesinde ne dedi? Namus sözü verdi, daha ilk ay 15 bin belediye personelini işinden, aşından, ekmeğinden etti. Yıllardır hizmet bekleyen İzmirliye tek bir faydası, tek bir hayrı dokunmadı. Diğer belediyelerinde bırakın yeni yatırım yapmayı, mevcut çalışmaları dahi yürütmedi. Gazi Mustafa Kemal'in partisini marjinallerin, cumhuriyet düşmanlarının, LGBT savunucularının, manda ve himaye peşinde koşanların cirit attığı, milli bünyeye zararlı bir mandacı muhipler cemiyetine çevirdi."

"SEN HANGİ SÖZÜ TUTTUN Kİ..."

Erdoğan, LGBT'nin AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na giremeyeceğini vurgulayarak "Ama CHP, LGBT'ci mi? Evet. İYİ Parti LGBT'ci mi? Evet. HDP, LGBT'ci mi? Evet. Diğerleri 'Hayır.' diyebiliyor mu? Öyleyse tutmadığı sözlerin hesabını vermek yerine sağa, sola ne diyor? 'Sana söz'. Ya sen hangi sözü tuttun ki 'Sana söz' diyorsun? Yalanla, dolanla, palavrayla ve takiyeyle benim milletimi kandıracağını zannediyor. Londra'daki tefecilerden ayarladım dediği 300 milyar doların olmadığını bizzat kendi ittifak ortağı ikrar etti. Bir ara depremzede kardeşlerimizin acısını istismar etmeyi denedi, sonra depremi de deprem bölgesinin yolunu da unuttu." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her gün konuştuğunu, olur olmaz her konuda yorum yaptığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Ama bölücü örgütün siyasi uzantılarına hangi sözleri verdiğini söylemiyor. 'Açıkla' dedik, 'Mecliste kapalı kapılar ardında ne yaptın? Ne konuştun? Ne görüştün?' Söyle. Kandil'deki terör baronlarının niçin kendisini desteklediğini açıklamıyor. Pensilvanya'daki hamburgercide 8 saat kimlerle ne konuştuğunu söylemiyor. İHA'dan, SİHA'dan, Akıncı'dan, Anka'dan, TCG Anadolu gemisinden, milli muharip uçağımız KAAN'dan niçin rahatsız olduğunu açıklamıyor. Güya teknoloji görmek için 10 bin kilometre uzağa giderken niçin Gemlik'e gidip Togg'un fabrikasını ziyaret etmediğini söylemiyor. LGBT'ye niçin arka çıktığını, Selo'nun kapısında milletvekillerine niçin nöbet tutturduğunu söylemiyor. Muhatabı dağdaki teröristler olan ifadelerimizi niçin üstüne alındığını, bunlardan niçin rahatsızlık duyduğunu söylemiyor. Varsın bay bay Kemal konuşmasın. Hakkı söylemesin. Biz onun kimlerle ne işler çevirdiğini, bebek katillerine ne sözler verdiğini, Batılı büyükelçilere neleri taahhüt ettiğini çok iyi biliyoruz."

"İNŞALLAH 14 MAYIS'TA BU MASKELİ BALOYA HEP BERABER SON VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'na ilişkin alandaki ekranlardan bir video izletmesinin ardından, "Güya ülkeye baharı getirecek derme çatma masa ve adayı işte bu. Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar, kendi sorunlarını çözemiyorlar çıkmışlar bir de ülkenin meselelerini çözmekten bahsediyorlar." diye konuştu.

Samsunlulara, "Şimdiye kadar verdiği hiçbir sözü tutmayanların vaatlerine güvenilir mi? Pensilvanya'yla, Kandil'le iş tutanlardan bu ülkeye fayda gelir mi? Her ağızdan bir avazın çıktığı, herkesin ayrı telden çaldığı bu kumar masasından Samsun'a hayır gelir mi? Türkiye'nin savunma sanayine düşmanlık edenler, bu ülkeyi teröre ve hasımlarına karşı koruyabilir mi? Bölücü örgütün Suriye'deki uzantılarına 'terörist' diyemeyenler milletimizin canını, malını, namusunu savunabilir mi? IMF komiserleriyle otel odalarında gizli pazarlık yapanlar Türk ekonomisini büyütebilir mi? Daha dereyi görmeden önüne geleni tehdit edenler, kışkırtanlar, millete parmak sallayanlar, demokrat ve özgürlükçü olabilir mi?" sorularını yöneltti.

Alandakilerden "Hayır." yanıtını alan Erdoğan, "Elbette olmaz, olamaz. Hiçbir zaman da olmayacaktır. İnşallah 14 Mayıs'ta bu maskeli baloya hep beraber son vereceğiz. Samsun'da vatan, millet deyip Van'da Selo'ya özgürlük isteyenlerin maskesini inşallah 14 Mayıs'ta hep beraber indireceğiz. Türkiye'yi ve Türk siyasetini bu mürailerden hep birlikte kurtaracağız. Bay bay Kemal ve ortakları ne yaparsa yapsın, biz bugüne kadar sadece eser ve icraat siyaseti yaptık." diye konuştu.

Erdoğan, hizmet sevdalarından asla geri adım atmadıklarını, çok çalışıp, mücadele ettiklerini ve çok çaba harcadıklarını vurgulayarak şehirlerin eksiklerini ve sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını anlattı.

Yılların altyapı, üstyapı eksikliklerini giderdiklerini işaret eden Erdoğan, bu anlayışla Samsun'a 92 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesinin bu yıl tamamlanacağını belirten Erdoğan, TOKİ eliyle Samsun'da 10 bin 634 konut projesini hayata geçirdiklerini, "İlk Evim" kampanyasıyla 4 bin 450 yeni konut, "İlk İş Yerim" kampanyasıyla 100 iş yerinin inşa edildiğini, "İlk Arsam" kampanyasıyla altyapısı hazır 5 bin arsa verdiklerini, millet bahçelerinden üçünün hizmete alındığını, diğerleriyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Ulaştırmada Ladik-Taşova yolunu, Çarşamba-Taşova yolu ile Toptepe güzergahındaki eksikleri bu yıl tamamlıyoruz. Samsun-Bafra yolu, Samsun Çevre Yolu ve Terme, Ünye, Fatsa yolundaki onarımları seneye bitiriyoruz. Hızlı tren hattının ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Çorum arasındaki projeyi yatırım programına aldık. Tarım ve ormanda Asarcık, Salıpazarı ve Vezirköprü, Doluca barajlarının yapımına devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle Samsun'da 605 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Yapımı devam eden 5 sulama tesisimizle 221 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız. Samsunlu çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik."

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE SALIPAZARI'NA DA DOĞAL GAZ GETİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sanayi ve teknolojide Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Ayrıca mevcut iki organize sanayi bölgemizi de genişletiyoruz." diye konuştu.

Samsun'da 1,5 milyar dolar ihracat oluşturacak Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'nin kuruluşunun tamamlandığını ifade eden Erdoğan, yeni organize sanayi bölgesi için ilave yer tahsisini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm bu yatırımların şehre ve sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Enerjide 348 bin doğal gaz abonesi olan Samsun ve 15 ilçesini doğal gaza kavuşturduk. Önümüzdeki süreçte Salıpazarı'na da doğal gaz getiriyoruz. Allah ömür, milletimiz de yetki verdikçe sizin için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz. Tüm bu yatırımların devamı noktasında 14 Mayıs çok önemli. Önümüzde sadece 10 gün kaldı. 10 gün sonra sandıklardayız. Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz. Bunun için hepimize görev düşüyor. Eş, dost, akraba kim varsa hepsine tek tek ulaşacağız. Şayet kırgınlık, küskünlük varsa muhakkak gönül alacağız. Bizim selamımızı söyledikten sonra da kardeşimizin desteğini isteyeceğiz. Her birimiz her gün en az bir kardeşimizi, şahsımızı ve Cumhur İttifakı'nı desteklemeye ikna edeceğiz. Ben Samsunlu kardeşlerime güveniyorum."

AdminAdmin

YORUMLAR