Eskişehir Haber
HV
29 MART Cuma 04:00

CHP'li Kaya: Uzaktan eğitim kararı geri alınmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine ilişkin kararın geri alınmasını istedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2023 16:58   Güncelleme : 14-02-2023 16:58
CHP'li Kaya: Uzaktan eğitim kararı geri alınmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, deprem dolayısıyla üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçme kararının bilimsel bir gerçekliğe dayanmadığını ileri sürerek, depremden etkilenen ve evsiz kalan vatandaşlara hızlı bir yaşam alanı bulmanın doğru bir karar olduğunu ancak KYK yurtlarının uzun süreli bir çözüm olmadığını ifade etti.

″Deprem bölgesinden farklı illerdeki üniversitelere gelen ve KYK yurtlarında kalan öğrenciler memleketlerine nasıl ve neresine gidecekler?″ sorusunu yönelten Milletvekili Kaya, yurtlarda bu durumda kalan öğrencilerin durumunun ise yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde internet alt yapısı ve mobil telefon hatlarının çökme noktasına geldiğine, birçok öğrencinin bilgisayara erişiminin kalmadığına dikkati çeken Kaya, üniversiteleri kapatmak yerine depremden zarar görmeyen üniversitelerin uygun bölümlerine deprem bölgelerindeki üniversite öğrencilerinin misafir öğrenci olarak alınmasını ve derslerine bu üniversitelerde devam etmelerini önerdi.

Üniversiteleri tümden kapatmak yerine, ilköğretim ve ortaöğretimde olduğu gibi üniversitelere makul bir süre ara verilebileceğini ifade eden Kaya, ″Alınan bu karar hem pedagojik hem psikolojik hem de sosyolojik olarak öğrencilerin ve öğretim elemanlarının faydasına alınmış bir karar değildir ve bu karar geri çekilmelidir. Eğitim öğretim pandemi dönemince yeterince yara aldı. Uzaktan eğitimin yapılamadığını pandemi sürecinde gördük. Üniversitelerin kapatılması doğru bir karar değil. Uzaktan eğitime geçme kararı derhal geri alınmalı.″ diye konuştu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR