Eskişehir Haber
HV
28 MART Perşembe 17:37

İTÜ Rektörlük Kütüphanesi Hizmete Açıldı

İTÜ, öğrencilerine yönelik sosyal olanakları geliştirmek için yerleşkelerinde yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ayazağa Yerleşkemizde “İTÜ Rektörlük Kütüphanesi” 20 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-01-2023 21:01   Güncelleme : 25-01-2023 21:01
İTÜ Rektörlük Kütüphanesi Hizmete Açıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), her yıl daha da ileri taşıdığı altyapı projeleriyle yerleşkelerinde öğrencilerine yönelik daha konforlu alanlar sunmak için aralıksız çalışıyor. İTÜ Rektörlük Kütüphanesi akademisyen ve öğrencilerden çok sayıda izleyicinin yer aldığı bir törenle kullanıma açıldı.

Rektörlük Kütüphanesi, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın aralarında bulunduğu katılımcılar tarafından yapılan kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

200 öğrenci kapasiteli konforlu bir alan: İTÜ Rektörlük Kütüphanesi

İki yüz öğrencinin rahatlıkla ders çalışabileceği modern bir alana sahip olan İTÜ Rektörlük Kütüphanesi, özellikle sınav dönemlerinde öğrencileri rahatlatacak bir sosyal olanak olmasıyla dikkat çekiyor.

İTÜ Rektörlük Kütüphanesi’ni inceleyen Prof. Dr. Koyuncu ve Prof. Dr. Özvar, geçmişten günümüze İTÜ’nün kimliğini oluşturan kitaplar ve eşyaların yanı sıra öğrenciler tarafından yapılmış metal ve taştan sanat eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdiler.

İTÜ Rektörü ve YÖK Başkanı’nı ile öğrenciler arasında soru-cevap

Lisanstan doktora seviyesine İTÜ’lü öğrencilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Kalabalık bir öğretim üyesi grubu tarafından takip edilen soru-cevap toplantısında, öğrenci takımlarının projelerinden mali desteklere, en yeni yasal düzenleme çalışmalarından geçmişteki hatıralara çok farklı konulara değinildi. Samimi ve neşeli bir havada gerçekleşen soru-cevap bölümünde çok sayıda kişi söz aldı.

İTÜ öğrencilerinin projeleri sergilendi

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda başarılarıyla adından söz ettiren İTÜ proje takımlarının araçlarını incelediler. Öğrencilerden projeleri ve katıldıkları yarışmalar hakkında bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu ve Prof. Dr. Özvar, takım üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yılmaz Akdoruk Konukevi yenilendi

İTÜ, ders çalışma alanlarına verdiği öneme benzer şekilde yaptığı yatırımlarla barınma alanlarının geliştirilmesine de odaklanıyor. İTÜ öğrencileri, mezunları, akademik ve idari personelin yanı sıra üniversite dışından misafirlerin de faydalanabildiği Yılmaz Akdoruk Konukevi, geçtiğimiz aylarda baştan aşağı yenilenerek hizmete girdi.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde yer alan Yılmaz Akdoruk Konukevi, üniversitemizde kaliteli ve ucuz barınma hizmeti sağlaması amacıyla kurulmuş tesisler arasında yer alıyor ve misafirlerinin rahatına ve güvenliğine odaklanan yapısıyla öne çıkıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR