Eskişehir Haber
HV
19 MART Salı 14:02

MEB, BİLSEM için öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) öğretmen alımı için hazırlanan "2023 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" ve kontenjanlar yayımlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 17:51   Güncelleme : 31-01-2023 17:51
MEB, BİLSEM için öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığınca BİLSEM öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacağı duyurularak ″2023 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu″ ve kontenjanlar yayımlandı.

Bu kapsamda, başvuru işlemleri 06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılacak. Başvurulara ait onay işlemleri ise 06-14 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Öğretmen seçme sürecinin sağlıklı gerçekleştirilmesi amacıyla yayımlanan kontenjan alanlarında görev yapan kadrolu öğretmenlere, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince bilim ve sanat merkezlerinin işleyişi, amaçları ve öğretmen seçim süreci hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

Başvuruda bulunacak öğretmenlerin MEBBİS e-Personel Modülündeki öğrenim, hizmet durumu ve benzeri bilgilerine ilişkin eksiklikleri gidermek veya yanlışlıkları düzeltmek amacıyla başvuruda bulunmaları hâlinde gerekli işlemler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince atama takviminde belirtilen başvuru ve onay sürecinden önce gerçekleştirilecek.

Öte yandan öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin de kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekiyor.
 

 

AdminAdmin

YORUMLAR