Eskişehir Haber
HV
28 MART Perşembe 16:00

Rektör Erdal TRT Türk’e konuk oldu

Anadolu Üniversi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2022 00:53   Güncelleme : 02-10-2022 00:53
Rektör Erdal TRT Türk’e konuk oldu

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal TRT Türk’te yayınlanan Rehber programına konuk olarak Açıköğretim Sisteminin yurtdışı programları hakkında bilgiler paylaştı. Kübra Türkyılmaz’ın moderatörlüğündeki programa Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kaya’da katıldı.

Rektör Erdal: “Açıköğretim Sistemi ile 40 yıldır yükseköğretim alanında Türkiye’ye ve dünyaya örnek olmanın gururunu yaşıyoruz”

Açıköğretim Sisteminin hem ülkemizde hem de dünyada öncü bir sistem olduğuna değinen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal programda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “1982 yılında kurulan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ile 40 yıldır yükseköğretim alanında Türkiye’ye ve dünyaya örnek teşkil eden bir eğitim sistemi olmanın gururunu yaşıyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak dijitalleşmeye önem veriyoruz ve uzaktan eğitim sistemimizle eğitimin önündeki bütün engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Türk vatandaşlarının olduğu her yere yükseköğretim hizmetini götürmeyi amaçlayarak başladığımız yolculuğumuzda bugun  küresel bir üniversite olarak binlerce uluslararası öğrenci ile devam ediyoruz. Öğrenci sayımız itibariyle Anadolu Üniversitesi şu anda dünyanın 3. büyük üniversitesi olarak öne çıkıyor. Açıköğretim sistemimizde kayıtlı 1 milyon 200 bin öğrencimize 4 kıta, 39 ülkede eğitim sağlıyoruz. Eğitim hayatını başarıyla tamamlayan Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin diplomaları Avrupa’nın her yerinde geçerliliği olan, yüksek lisansa girişte ya da iş başvurularında rahatlıkla kullanabilecekleri diplomalardır. Mezun olan öğrencilerimiz için çok keyifli mezuniyet törenleri de düzenliyoruz. Heyecan ve mutluluğun bir arada olduğu mezuniyet törenlerimizle öğrencilerimizi yeni hayatlarına uğruyoruz.”

Prof. Dr. Kaya: “Anadolu Üniversitesi olarak yaptığımız işin arkasında çok büyük bir emek var”

Açıköğretim Sisteminin zaman-mekan sınırı olmadan  çağdaş teknolojiyle dijital olarak öğrencilerine hizmet verdiğini belirten Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kaya: “Türkiye’de artık her ailede ya bir Anadolu Üniversitesi öğrencisi ya da bir Anadolu Üniversitesi mezunu bulunuyor. Üniversite olarak hizmetlerimiz ve kalitemiz hızlı bir şekilde yayılırken eğitim olanaklarımız da artış gösteriyor.  Açık ve uzaktan eğitimin öneminin anlaşıldığı bir dönem olan pandemi sürecinde başlattığımız yeni uygulamamızda her dersin ayrı saatlerinin olduğu ders programlarımız mevcut. Öğrencilerimiz ders saatlerinde sistemden canlı olarak derse katılım sağlayabildikleri gibi katılamadıkları derslerin videolarını da sistemden istedikleri zaman izleyebilmekteler. Eğitim içeriklerimizi yükseköğretim hizmeti sunduğumuz ülkelere ve bu ülkelerdeki öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre düzenliyoruz. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada rağbet görmeye başlayan “Sınavsız İkinci Üniversite” imkanıyla ikinci bir diploma sahibi olmak isteyen tüm adaylarımıza destek oluyoruz. Farklı bir bölüm daha okumak veya farklı bir alanda mesleki gelişim kazanmak isteyen örgün öğretimdeki üniversite öğrencileri veya üniversite mezunları, ikinci üniversite fırsatıyla hayalindeki bölüme kavuşuyor.” dedi.

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR