Eskişehir Haber
HV
29 MART Cuma 11:05

Anadolu Üniversitesinde Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu gerçekleştirilecek

Türk Dünyası Uygu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2022 08:25   Güncelleme : 26-10-2022 08:25
Anadolu Üniversitesinde Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu gerçekleştirilecek

Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), Anadolu’nun ve Türk Dünyası’nın nabzını tutmaya devam ediyor. 02-04 Kasım 2022’de beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu’nun bu yılki konusu Osmanlı Beyliği (1299-1453) olacak.

Sempozyumun açılışına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TÜDAM Müdürü ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Haşim Şahin, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâmil Çolak, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker katılım gösterecek.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Oda Konseri Salonu’nda, saat 10.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından pek çok değerli akademisyenler katılacak.  Sempozyumda Osmanlı Beyliği’nin Türk tarihi açısından önemi, gayrimüslim devletlerle ilişkileri, kuruluş coğrafyası, bilim ve kültürel hayatının yanı sıra Bogomiller, Kuzey Makedonya 14.-15. yüzyıl din eğitimi, erken dönem Osmanlı sikkeleri, Beylikler Dönemi anne kültü ve duygular, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda yer alan peygamber algısı ve Akdeniz dünyasındaki gelişmeler gibi derinlikli ve çeşitli konular ele alınacak. 

 

 

 

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR