Eskişehir Haber
HV
28 MART Perşembe 12:22

ŞEHİR EKRANI TV DEPREM BÖLGESİNDE!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 00:40   Güncelleme : 01-03-2023 00:40
ŞEHİR EKRANI TV DEPREM BÖLGESİNDE!

ŞEHİR EKRANI DEPREM BÖLGESİNDE (6)

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından bölgeye ulaşarak yaraları saran Esenler Belediyesi, Şehir Ekranı TV aracılığıyla yaşananları kamuoyuna duyurdu. Çalışmaları yerinde görüntüleyen Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV, büyük felaketi yaşayan bölge halkı, yabancı arama-kurtarma ekipleri, sağlık personelleri ve gönüllerle bir araya gelerek büyük felaketin etkilerini gözler önüne serdi. “Kahramanmaraş-Sadece İyilik İçin” başlığıyla verilen haber ve diğer tüm ayrıntılar Şehir Ekranı Youtube kanalında izleyiciyle buluşuyor.

Kahramanmaraşlı inşaat yüksek mühendisi ve aynı zamanda afetzede olan Ahmet Ulusoy, “İlk süreçte şok yaşadım. Beş dakikalık sarsıntıdan sonra evden çıktık. İki gün boyunca araçta kaldık. Sonra üniversiteye sığındık. Sonra araç yakıtı bulunca ailemi Mersin’e götürdüm. Gruplardan sürekli yardıma ihtiyaç olduğu söyleniyordu. Bir iki gün dinlendikten sonra Maraş’a geldim. Bin kilometre öteden gelen arkadaşlarla beraber memleketime destek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Afetzede Hüseyin Sönmez ise “Deprem çok kötüydü. Birden uyandık. Çocukları aldık ve dışarıya koştuk. Ablamlardan haber alamadım. İki yeğenimi ve ablamı enkazın 8. gününde çıkardık” diyerek yaşadığı acıları dile getirdi.

İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen Sezai Esen, “9 gönüllü eğitmenimizle gönüllü olarak başvuruda bulunduk. Burası Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi. Buraya ilk geldiğimizde bir tesis kurduk. Öğretmenlerden oluşan bir aşevi grubumuz var. Günlük üç öğün yemek çıkarılıyor. Burada farklı branşlardan öğretmenlerimizle çalışmalar yapıyoruz. Burada psikolojik danışmanlarımız da hizmet veriyor. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize yönelik bir ders programı hazırlayacağız. Burada devlet ve millet el ele vermiş şekilde topyekün bir mücadele var” ifadelerini kullandı.

T3 Vakfı Hakkâri İl Sorumlusu Mustafa Güven de “Bizler depremin ilk gününden itibaren gönüllü arkadaşlarımızla birlikte koordinasyonu sağlayarak bölgeye ulaştık. Bölgeye ulaştıktan sonra ulaşılmayan köylere erzak, çadır, bebek bezi gibi malzemelerimizi alarak depremzedelere ulaştık. İlk iki gün enkaz çalışmalarında devletimize yardımcı olmaya çalıştık. Bu elim olayın 12. gününde ise çadır kentlerimizde bilim merkezleri kurduk. Çocuklarımızın deprem ile ilgili anılarını unutturmak ve onların ilgi alanını başka yöne çekebilmek amacıyla orada etkinlikler düzenliyoruz. Burada çocuklarımızın psikolojilerini düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.

Alman Arama Kurtarma personeli Rene Schwinski ise şu ifadeleri kullandı:

“Enkazdan çok sayıda cenaze çıkardık. Hislerim çok karışık. Böyle büyük bir acıda bile havalimanında inanılmaz bir misafirperverlikle karşılandık. Bunu hiç beklemezdim ve bunu asla unutmayacağım.”

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR