Mezitli’de Atatürk Sevgisini Sitelerine Büstü Yerleştirerek Gösteriyorlar

Mezitli’ye Atatürkçü Kent kimliği kazandırmak için çalışmaya devam eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sitelerde büst açılışlarına devam ediyor. Kaidesi vatandaşlar tarafından yapılan sitelere Atatürk Büstü hediye eden Başkan Tarhan, son olarak Tece Mahallesinde bulunan Topallar Sitesinde yaptırılan Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra çevrede oturan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışta Atatürk sevgisi doruğa çıktı.

GÜNCEL - 18-11-2022 15:42

Mezitli’de Atatürk Sevgisini Sitelerine Büstü Yerleştirerek Gösteriyorlar


Alkışlar eşliğinde büstün üzerdeki örtüyü site sakinleriyle birlikte kaldırılırken vatandaşlar da fotoğraf çektirerek o anı ölümsüzleştirmek için birbirleriyle yarıştı. Başkan Tarhan katılan çocuklara kitap dağıttı.

Mezitli’de Atatürk sevgisiyle dolu insanların yaşadığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli’de yaşayan herkes Atatürk sevgisiyle dolu, ilke ve Cumhuriyet değerlerini özümsemiş insanlardan oluşuyor. Atatürk sevgisinin artarak devam ettiği kentimizde kaidesini yaptıran her siteye Atatürk büstü dikmeye devam edeceğiz. Bunun yanında Mezitli’ye otobandan girerken dev bir Atatürk sülieti koyduk. Fındıkpınarı Mahallesinin girişine de dev bir Atatürk heykeli koyduk.  Yeni yapılan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezimizin duvarına da Atatürk resmini yerleştirdik. Torosların zirvesinde de sahillerimizde de Atatürk sevgisini görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Burasının Atatürkçü cumhuriyet değerlerine inanan bir şehir olduğunu giren herkes görsün istiyoruz. Tüm Mezitli Halkına bu duyarlılıkları ve gösterdikleri destek için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Her şehrin bir kimliği olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bizim kimliğimiz kültür ve sanat kenti olmalı diye düşünüyoruz. Yine kentimize değer katmak istiyorduk. Bunu da başarmış durumdayız. Şuan Bölgenin en fazla gelişen kentlerinden birisiyiz. Özellikle arsa ve binalar son derece değerlendi. İnsanlar, yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Başka bir dileğimiz de Mezitli’de yaşayan insanlar mutlu olsun şeklinde idi. Her kesimden insanımızın mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz. Mezitli, insanların daha özgürce yaşadığı, sokağa güvenle çıkabildiği, kimsenin kimseye karışmadığı bir kent. Mezitli’de yaşayanlar bunun farkında olmayabilirler ama ancak onu kaybederseniz ne denli özgür bir ortamda yaşadığınızın farkına varırsınız. Mezitli bu anlamda ayrıcalıklı bir kent” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

28-03-2024 - GÜNCEL

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

27-03-2024 - GÜNCEL